Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)
KCC.Romania :: KCC.Romania (Limba română) :: Despre Coreea :: Hallyu (K-pop și K-drama) :: K-drama (seriale și filme)
Page 1 of 1
Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)
Am să vă scriu câteva lucruri pe care le-am aflat despre moștenirea de acum 100 de ani a Coreei, din emisiunea "The Human Condition", unde aflăm mai multe despre haine, mâncare și stilul de viață de acum 100 de ani. M-am gândit să vă traduc câteva lucruri esențiale despre cultură coreeana din aceste 3 părți ale emisiunii. Majoritatea le-am pus între ghilimele ca și citate.
Japchae și Yakgwa erau mâncărurile preferate de roialități și nobili acum 100 de ani, care sunt iubite și în ziua de azi.
"Japchae a avut parte de multe schimbări. În 500 de ani a evoluat treptat. Japchae obișnuia să fie gătit din legume prăjite, stropite cu amidon și avea textură densă, în timpul Regelui Gwanghae. Așa era făcut până în 1800, când a devenit doar "stir-fried dish". Și o liniuță de muștar era de asemenea adăugată. Muștarul dă un gust puțin picant. Japchae nu a fost niciodată dens începând cu 1800. Prima persoană care a băgat felul acesa de mâncare în scrieri, a fost Cho Jaho (autoarea cărții "Rețetele Joseon-ului" 1939)" - Jeon Heejung (78) Profesor consultativ, Institutul de Mâncare Coreeană
Doamna Han Heeson (1889-1972), nr 38 în Proprietatea Culturală Intangibilă a Coreei, a fost profesoara doamnei Jeon Heejung .
Mai multe pe: http://kccro.ro/ro/node/1243
Japchae și Yakgwa erau mâncărurile preferate de roialități și nobili acum 100 de ani, care sunt iubite și în ziua de azi.
"Japchae a avut parte de multe schimbări. În 500 de ani a evoluat treptat. Japchae obișnuia să fie gătit din legume prăjite, stropite cu amidon și avea textură densă, în timpul Regelui Gwanghae. Așa era făcut până în 1800, când a devenit doar "stir-fried dish". Și o liniuță de muștar era de asemenea adăugată. Muștarul dă un gust puțin picant. Japchae nu a fost niciodată dens începând cu 1800. Prima persoană care a băgat felul acesa de mâncare în scrieri, a fost Cho Jaho (autoarea cărții "Rețetele Joseon-ului" 1939)" - Jeon Heejung (78) Profesor consultativ, Institutul de Mâncare Coreeană
Doamna Han Heeson (1889-1972), nr 38 în Proprietatea Culturală Intangibilă a Coreei, a fost profesoara doamnei Jeon Heejung .
Mai multe pe: http://kccro.ro/ro/node/1243
강 현 재[dee]- Vip member
- Mesaje : 1413
Data de inscriere : 2011-09-22
Varsta : 28
Localizare : Piatra Neamt/ Cluj-Napoca
KCC.Romania :: KCC.Romania (Limba română) :: Despre Coreea :: Hallyu (K-pop și K-drama) :: K-drama (seriale și filme)
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|