KCC.Romania
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)

Go down

Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition) Empty Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)

Post by 강 현 재[dee] Tue Jul 26, 2016 9:01 am

Am să vă scriu câteva lucruri pe care le-am aflat despre moștenirea de acum 100 de ani a Coreei, din emisiunea "The Human Condition", unde aflăm mai multe despre haine, mâncare și stilul de viață de acum 100 de ani. M-am gândit să vă traduc câteva lucruri esențiale despre cultură coreeana din aceste 3 părți ale emisiunii. Majoritatea le-am pus între ghilimele ca și citate.
Japchae și Yakgwa erau mâncărurile preferate de roialități și nobili acum 100 de ani, care sunt iubite și în ziua de azi.
"Japchae a avut parte de multe schimbări. În 500 de ani a evoluat treptat. Japchae obișnuia să fie gătit din legume prăjite, stropite cu amidon și avea textură densă, în timpul Regelui Gwanghae. Așa era făcut până în 1800, când a devenit doar "stir-fried dish". Și o liniuță de muștar era de asemenea adăugată. Muștarul dă un gust puțin picant. Japchae nu a fost niciodată dens începând cu 1800. Prima persoană care a băgat felul acesa de mâncare în scrieri, a fost Cho Jaho (autoarea cărții "Rețetele Joseon-ului" 1939)" - Jeon Heejung (78) Profesor consultativ, Institutul de Mâncare Coreeană
Doamna Han Heeson (1889-1972), nr 38 în Proprietatea Culturală Intangibilă a Coreei, a fost profesoara doamnei Jeon Heejung .

Mai multe pe: http://kccro.ro/ro/node/1243
강 현 재[dee]
강 현 재[dee]
Vip member

Mesaje : 1413
Data de inscriere : 2011-09-22
Varsta : 28
Localizare : Piatra Neamt/ Cluj-Napoca

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum