"O scurtă istorie a Coreei pe capitole" de Hong Han

Go down

"O scurtă istorie a Coreei pe capitole" de Hong Han

Post by 강 현 재[dee] on Sat Jul 30, 2016 7:12 am

PRIMUL CAPITOL - ÎNCEPUTUL


Începuturile istoriei coreene

Perioada:secolul I i.HR
Cele mai importante evenimente: Epoca Neolitică, Întemeierea Vechiului Chosun, Întemeierea Regatelor Coreene.

Dangun şi vechiul Choson (Ko Choson)
Pentru coreeni, ziua de 3 octombrie este ziua Naţională a Întemeierii Coreei, numită “Gaecheonjeol”, care înseamnă “festivalul deschiderii cerului”, această sărbătoare naţională comemorând crearea Choson-lui, primul stat coreean apărut în istorie.
Samguk Yusa, ”Cartea celor 3 hani”, o cronică realizată în sec 13, citează un izvor istoric chinez afirmând că Choson-ul a fost fondat în 2333 i.HR de către Dangun, fiul zeului cerurilor numit Hwanung, care a coborât din cer în lume ca să conducă lumea. Istoricilor care acceptă data întemeierii din Samguk Yusa li se pare foarte greu să găsească dovezi concrete. Totuşi ei se consolează cu faptul că multe izvoare istorice chineze conţin referiri la existenţa KoChoson-ului. De asemenea, ei au găsit o cultură a bronzului într-un teritoriu ce se crede a fi aparţinut Vechiului Choson.
Data întemeierii Vechiului Choson a fost mereu un subiect important de dezbatere în rândul istoricilor. Coreenii sunt în special interesaţi de acesta data deoarece ei cred,ca şi înaintaşii lor care se considerau succesorii legitimi ai Vechiului Choson, că sunt descendenţii lui Dangun, Dangun şi Vechiul Choson fiind cele mai cunoscute simboluri ale identităţii coreenilor.


Continuarea pe: http://kccro.ro/ro/istoria-coreei-pe-capitole
avatar
강 현 재[dee]
Vip member

Mesaje : 1413
Data de inscriere : 2011-09-22
Varsta : 23
Localizare : Piatra Neamt/ Cluj-Napoca

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum