Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)

View previous topic View next topic Go down

Mostenirea de 100 de ani (The Human Condition)

Post by 강 현 재[dee] on Tue Jul 26, 2016 9:01 am

Am să vă scriu câteva lucruri pe care le-am aflat despre moștenirea de acum 100 de ani a Coreei, din emisiunea "The Human Condition", unde aflăm mai multe despre haine, mâncare și stilul de viață de acum 100 de ani. M-am gândit să vă traduc câteva lucruri esențiale despre cultură coreeana din aceste 3 părți ale emisiunii. Majoritatea le-am pus între ghilimele ca și citate.
Japchae și Yakgwa erau mâncărurile preferate de roialități și nobili acum 100 de ani, care sunt iubite și în ziua de azi.
"Japchae a avut parte de multe schimbări. În 500 de ani a evoluat treptat. Japchae obișnuia să fie gătit din legume prăjite, stropite cu amidon și avea textură densă, în timpul Regelui Gwanghae. Așa era făcut până în 1800, când a devenit doar "stir-fried dish". Și o liniuță de muștar era de asemenea adăugată. Muștarul dă un gust puțin picant. Japchae nu a fost niciodată dens începând cu 1800. Prima persoană care a băgat felul acesa de mâncare în scrieri, a fost Cho Jaho (autoarea cărții "Rețetele Joseon-ului" 1939)" - Jeon Heejung (78) Profesor consultativ, Institutul de Mâncare Coreeană
Doamna Han Heeson (1889-1972), nr 38 în Proprietatea Culturală Intangibilă a Coreei, a fost profesoara doamnei Jeon Heejung .

Mai multe pe: http://kccro.ro/ro/node/1243
avatar
강 현 재[dee]
Vip member

Mesaje : 1413
Data de inscriere : 2011-09-22
Varsta : 21
Localizare : Piatra Neamt/ Cluj-Napoca

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum