Bucătăria regală (prima parte): Mâncarea servită regelui (수라상)
KCC.Romania :: KCC.Romania (Limba română) :: Despre Coreea :: Generalități, cultură și istorie :: Bucătăria coreeană
Page 1 of 1
Bucătăria regală (prima parte): Mâncarea servită regelui (수라상)
Mâncărurile pentru regi se numeau sura 수라, iar o masă completă purta numele de surasang 수라상 (상 sang însemnând masă în coreeană). Totuși, sura nu este un cuvânt de origine coreeană, ci își are rădăcinile în limba mongolă, fiind introdus în perioada târzie a dinastiei Goryeo, când pe tron se afla ginerele regelui mongol. Surasang era servită de două ori pe zi: la ora zece dimineața și la ora cinci după-amiaza. O gustare ușoară era servită în jurul orei 2 după-amiază în loc de prânz, iar dimineața devreme era servit un bol de terci, numit chojoban.
Citește mai departe: http://kccro.ro/ro/surasang
Madalina Barna- Great Fan
- Mesaje : 232
Data de inscriere : 2016-07-26
Varsta : 29
Localizare : Piatra Neamt
Similar topics
» Bucătăria regală (partea a treia): Sanggung
» Bucătăria regală (partea a doua): Banchetele regale
» Cincizeci minuni ale Coreei: 정간보 Jeongganbo, sistemul de note muzicale al regelui Sejong
» Vasele tradiționale din bucătăria coreeană
» Coreea- Bucătăria celor patru anotimpuri
» Bucătăria regală (partea a doua): Banchetele regale
» Cincizeci minuni ale Coreei: 정간보 Jeongganbo, sistemul de note muzicale al regelui Sejong
» Vasele tradiționale din bucătăria coreeană
» Coreea- Bucătăria celor patru anotimpuri
KCC.Romania :: KCC.Romania (Limba română) :: Despre Coreea :: Generalități, cultură și istorie :: Bucătăria coreeană
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|